Methode MatheijĀ®

Inmiddels mag ik mij ook Methode Matheij® - Coach noemen en kan ik voor mijn werk deze methodes inzetten. Het is iedere keer weer verrassend om te zien hoe snel je naar de kern kunt gaan van een vraag en hoe snel het lichaam wil helpen om belasting los te laten. Deze methodes laten zien waar het lichaam belemmerende gevoelens, gedachten en angsten heeft opgeslagen en hoe het zelfhelend vermogen van een lichaam geactiveerd wordt. Mensen zijn vaak overrompeld en zo blij door het succes van deze krachtige en toegankelijke methodes.

Uitleg van de methode volgens Anita Matheij:

De Methode Matheij® is een methode voor coaching en therapie. Je kunt het gebruiken om kinderen en volwassenen te begeleiden. Door de grote effectiviteit van deze methode kun je in korte tijd tot de kern doordringen.

Respect voor de
natuurlijke wijsheid
van het lichaam
vormt de basis van
de Methode Matheij.

Niet de coach of therapeut draagt oplossingen aan, maar het lichaam zelf geeft antwoord. Wanneer je op deze manier werkt, dienen de oplossingen zich vanzelf aan. Omdat de antwoorden vanuit de persoon zelf komen, sluiten ze perfect aan bij wat hij/zij nodig heeft.

De Methode Matheij® maakt gebruik van gesprekstechnieken die rechtstreeks naar de essentie gaan. Je maakt contact met de intelligentie van het lichaam en werkt met de aangeboren wijsheid van de cliënt. Daardoor kun je heel trefzeker werken en neemt de effectiviteit van de sessies toe.

De Methode Matheij® bestaat uit verschillende modules. Waarmee je problemen  op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied kunt behandelen.

Methode Matheij
De Reis naar Binnen©

De Reis naar Binnen© is een ontdekkingsreis door jouw lichaam, waarbij je obstakels uit de weg ruimt en er nieuwe, positieve dingen voor in de plaats zet. Je maakt contact met de wijsheid van het lichaam en daardoor dienen de antwoorden en oplossingen zich vanzelf aan.

Mogelijke aanleiding om de Reis naar Binnen© in te zetten: (Fysiek) Spanning, pijn, ziekte, bewegingsbeperking. (Emotioneel) Boosheid, angst, verdriet, onzekerheid, problemen na scheiding. (Mentaal) Druk hoofd, piekeren, faalangst, belemmerende overtuigingen. (Materieel) Combinatie werk-gezin, carrière, geld , crisis. (Energetisch) (Over)gevoeligheid, leeglopen, meetrillen met de ander, negatieve energie, overleden mensen. (Spiritueel) Wat is mijn levensdoel? Doe ik echt wat bij me past?

Beter in Balans©

Beter in Balans© is een krachtige werkwijze, die een omslag teweegbrengt in het doen, denken en voelen. Blokkades worden op een diepgaande en grondige manier opgeruimd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van acupressuur, ademhaling en affirmaties. Beter in Balans kan worden ingezet voor de behandeling van pijn, (fobische) angsten, hardnekkige en terugkerende klachten en (chronische) vermoeidheid.

Mogelijke aanleiding om de Beter in Balans© in te zetten:
Angsten:
faalangst, examenvrees, vliegangst, angst voor de tandarts
Fobieën: PTSS, agorafobie (straat- of pleinvrees), smetvrees, angst voor spinnen
Pijnklachten: Hoofdpijn/migraine, rugpijn, bewegingsbeperking
Vermoeidheid: ME/CVS, Burn out, uitputting, langdurige stress

De Reis naar Binnen© en Beter in Balans© zijn geaccrediteerd en gecertificeerd door de Stichting Keurmerk Beroepsopleidingen (SKB).

Werken met Dwarsliggers

Soms wil je iets veranderen in je leven en merk je dat je het met je hoofd wel kunt bedenken, maar dat je lijft niet wil meebewegen. Iets ligt er dwars, houdt de beweging tegen. Op zo'n moment kunnen we samen kijken naar dit dwarsliggende deel. We gaan met deze methode onderzoeken welke overtuigingen er zijn en hoe we ruimte kunnen creëren voor verandering.

logo MM