Yoga

Sinds ik in Geesteren woon ben ik op zoek gegaan naar een vorm van 'sport' om mijn lichaam te verzorgen. Ik kwam uit bij Marion Werger. Wat was ik blij met haar en haar manier van lesgeven. Ruim twaalf jaar is Vinyasa Flow Yoga nu een vast onderdeel in mijn leven. Ik volg wekelijks de les bij Marion en dagelijks beoefen ik de 5-tibetanen. Het voelt als een soort onderhoudsbeurt waarbij alle delen van het lichaam aandacht krijgen. Het geeft me energie. Er bestaan vele vormen van Yoga door het te doen kan je ontdekken welke vorm voor jouw lichaam fijn is.

Neem vooral ook een kijkje op haar site:
"Yoga is niet alleen gezond voor het lichaam; ook is het een heerlijke manier om je dagelijkse beslommeringen en opgebouwde spanningen los te laten of je nu yin of vinyasa of slow flow yoga doet! Bij yoga concentreer je je op de ademhaling en je lichaam. Je geest/denken wordt hierdoor rustiger waardoor je beter in balans komt met jezelf en je omgeving. Yoga werkt door op fysiek, mentaal en energetisch niveau.
De meeste mensen ervaren al na een paar lessen dat ze meer rust in hun hoofd hebben, zich lekkerder en flexibeler voelen in hun lijf en baat hebben bij de ademhaling. De werking van yoga is een proces en vraagt tijd, geduld en beoefening!"

Ook haar Nepalreizen zijn een echte aanrader!

Yoga
Bloemenoffer Nepal

fotografie: Maresa Buijs

Of het nu een stilte moment was, een Yogales, een wandeling, een bezoek aan het klooster, het eten bij Namo Buddha, het uitzicht op de Himalaya, de koningsstad Patan, elk moment van de dag was voor mij een feestje.

Nepal 2014